lunes, 24 de mayo de 2010

Informació històrica

Localització geogràfica:

País:
Espanya

Ciutat: Barcelona

Zona: Parc del Fòrum

Ubicació :En un parc de l'explanada del Fòrum , a prop del mar i amb una inclinació i orientació òptimes per aprofitar la màxima radiació solar de aquesta zona.

Com arribar:

Autobús :
7 , 36 , 41 , 43, 141 , N6
Metro : L4 Fòrum
Tramvia: tram T4 – Fòrum
Altres : Situat en l'explanada del parc del fòrum , l’única forma d’arribar a la pèrgola es a peu , es situa en un espai totalment peatonal i obert en el final de la nova Diagonal.


Dades constructives :

Arquitectes : Elía Torres i José Antonio la Peña

Constructora : Infraestructures de Llevant, Endesa, Seridom, Inabensa, Isofoton y Sonnestrom.

Ús: producció d’energia elèctrica a través de plaques solars

Any de construcció : 2004

Dades tècniques :

La pèrgola te una superfície de 112 metres x 50 metres (equivalent a un camp de futbol) amb 3.780 m2 de panels solars. El punt mes vertical de la estructura arriba als 50 metres , sostenint-se amb 4 peus de formigó de diferents altures e inclinacions. Consta de 2686 mòduls microcristal•lins de isòtons (panels) , que generen 449 kwp. Aquesta potència generada equival a la que necessiten mil cases i evitarà la emissió de 440 tonades de CO2 al any. Va tenir un cost total de uns 5.2 milions d’euros

La pèrgola es constitueix com una gran súper estructura capaç de generar gran quantitat d’energia elèctrica d’una forma neta i sostenible. Les seves grans dimensions fan que sigui un gran para-sol que protegeix del sol la zona que queda sota els panells.

Les seves dimensions i característiques fan que es constitueixi com una autentica obra d’ ingeriria que pretén preservar el medi ambient i donar una gran empenta a l’ús d’energia renovable i netes a l’ús quotidià.

En el disseny es va tenir en compte les brises i els vents litorals , arribant a suportar una estructura de vents fins de 200 km/h

Detalls de l’estructura :

La pèrgola fotovoltaica forma part de la gran central fotovoltaica. Una vegada finalitzat el Fòrum Barcelona 2004 es va produir l’ instal•lació addicional d’una superfície de plaques sobre la plaça Fòrum de 6.920 m2. En total la gran central fotovoltaica té 10.700 m2 i 1.300 KW de potència.